Justitie

Politie vist gestolen Harley Davidson-motor uit kanaal

door Margo Ombelets

De politie van Beringen/Ham/Tessenderlo heeft gisteren een gedumpte Harley Davidson-motor uit het kanaal in Heusden-Zolder gehaald. Ook in het kanaal in Lommel werd er gezocht naar gestolen voertuigen, maar daar werd niets gevonden.

De politie kreeg in december 2020 kennis van de diefstal van 3 motors van het merk Harley Davidson en 1 quad, die gestolen werden aan een woning te Tessenderlo. Na onderzoek kwamen hier twee mannen uit Tessenderlo in beeld als de vermoedelijke daders. Bij een huiszoeking in hun woning werd enkel de quad aangetroffen. Beiden werden gearresteerd en verhoord. Zij werden vervolgens voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Hasselt die hen heeft aangehouden.

Uit verder onderzoek bleek dat er nog een derde persoon betrokken was bij de feiten. Deze persoon werd eveneens voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Hasselt en mocht beschikken mits naleving van strikte voorwaarden. Daarnaast bleek uit het reeds gevoerde onderzoek dat de 3 motors zouden gedumpt zijn op 2 plaatsen in het kanaal (in Lommel en in Heusden-Zolder).

Gisteren 2 februari, werd er op deze 2 plaatsen gedoken door de Civiele Bescherming, in de hoop de motors er aan te treffen. In Heusden-Zolder was slaagde de politie in haar opzet en kon er één motor uit het water gehaald worden. In Lommel kon er niets gevonden worden. Het onderzoek wordt verder gezet.