Justitie

Politie Voeren betrapt bestuurder met 2,32 promille tijdens de avondklok

door Margo Ombelets

Politie Voeren hield afgelopen nacht rond half twee een bestuurder tegen. Sinds de avondklok is ingevoerd, zijn niet-essentiële verplaatsingen na middernacht verboden. De 47-jarige man bleek ook nog stomdronken achter het stuur te zitten.

Woensdagnacht rond half twee uur controleerde politie Voeren een bestuurder die rondreed in het centrum van Moelingen tijdens de avondklok. De 47-jarige man uit Blégny bleek stomdronken achter het stuur te zitten. Hij was op weg naar huis na een bezoek aan een vriend. Alleen wist de man zelf niet meer waar hij op dat moment was. Hij legde een positieve ademtest af met resultaat 1,01 mg/l ofwel 2,32 promille. Het rijbewijs van de man werd ingetrokken voor 15 dagen.

Eerder op de avond werd ook een 24-jarige bestuurder uit Grace-Hollogne gecontroleerd. Hij was op stap met drie vrienden. De man legde een positieve speekseltest af voor het gebruik van cannabis. Ook zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. Beide heren zullen later voor de politierechtbank moeten verschijnen.