Onderwijs

PXL sluit twee dagen de deuren: volg het op de eerste rij bij TV Limburg

Verbazing, ongeloof en ontzetting. Dat waren de eerste reacties toen directeur Ben Lambrechts op 28 april in de studio van TV Limburg bekendmaakte dat hij omwille van een sociaal experiment de deuren van de PXL twee dagen op slot doet. Studenten en docenten wordt de toegang tot de gebouwen ontzegd. Er moet wel les worden gegeven en de examens zijn ook al niet meer veraf.

Morgen en overmorgen is het zo ver. De eerste reacties maakten intussen plaats voor vindingrijkheid. Docenten geven les via Skype. Studenten kunnen thuis inloggen. Heel wat afdelingen zochten uitwijkmogelijkheden.

Er wordt les gegeven in het gerechtshof en in het stadhuis in Hasselt. Studenten lopen mee in bedrijven en in een ziekenhuis.

De volgende generatie journalisten van de PXL werkt twee dagen lang vanuit de gebouwen van TV Limburg. En directeur Lambrechts zal allicht nog wel geconfronteerd worden met enkele verrassingen.

U kan dit uniek sociaal experiment vanop de eerste rij volgen in de nieuwsuitzendingen van TV Limburg. Onze ploegen volgen studenten en docenten op de meest uiteenlopende locaties en met directeur Ben Lambrechts maken we de balans op van succes en mislukking.

De PXL breekt uit. Volg het dinsdag 19 mei op TV Limburg en via TVL.be.