Nieuws

Reserveren niet nodig voor De Plas tijdens zomer

Vanaf 1 juli zal het niet meer verplicht zijn om een plek te reserveren aan De Plas in Houthalen-Helchteren. Dat heeft de gemeentelijke crisiscel beslist, met het oog op de dalende coronacijfers en de recente versoepelingen. Wel zal de gemeente de hele zomerperiode veiligheidscontroles houden aan het recreatiedomein.

Afhankelijk van de weersomstandigheden gaat het gemeentebestuur dagelijks maximum vier securityagenten inzetten tijdens de zomermaanden. Deze securityagenten staan in voor de handhaving en de veiligheid en zullen toezicht houden op het bezoekersaantal en op het naleven van de geldende coronamaatregelen. Voor de handhaving en de veiligheid staat het securitypersoneel in nauw contact met de politiezone Carma.

Afspraken met sportclubs en camping

Voor de watersportpartners en de camping aan De Plas werden in samenspraak specifieke afspraken gemaakt. Voor de leden en de instructeurs van de clubs in de sportzone, waaronder de zeilclub, duikclub en surfclub, worden bandjes met een geldigheid van twee maanden voorzien. Zij kunnen ook enkel via de ingang van de club binnenkomen. De campinguitbater zal de gebruikers van de jaarplaatsen en de seizoenstoeristen bij het inchecken voorzien van een rood bandje.

Natuurzone

De natuurzone wordt dit jaar bij wijze van proef opengehouden en wordt in tegenstelling tot vorig jaar niet afgesloten voor wandelaars. Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) zal toezien op het naleven van de voorwaarden.

De gemeente zal deze werkwijze continu evalueren en indien nodig onmiddellijk bijsturen.