Sport

Samatta voorgesteld bij Racing Genk, Tshimanga op weg naar Sampdoria?

door Geert Kusters

Bij Racing Genk wordt rond deze tijd de Tanzaniaanse international Mbwana Ally Samatta voorgesteld. De 23-jarige spits komt over van het Congolese TP Mazembe.

Er was al langer een akkoord met de 23-jarige speler, maar vandaag bereikte KRC Genk ook een overeenkomst op clubniveau. Samatta tekent een contract bij KRC Genk van 4,5 jaar, tot en met seizoen 2019-2020. "Verschillende Europese topclubs hadden concrete interesse in Samatta, waardoor het niet eenvoudig was om dit dossier tot een goed einde te brengen", aldus Technisch Directeur Dimitri de Condé.

Samatta werd begin deze maand nog uitgeroepen tot "CAF African player of the year, based in Africa". Sinds 2011 maakte de centrumspits het mooie weer bij Mazembe, zowel in de competitie (103 matchen, 60 doelpunten) als in de CAF Champions League (40 matchen, 19 doelpunten). De spits sluit zo snel mogelijk aan bij de spelersgroep.

Derrick Tshimanga zou dan weer op weg zijn naar de Italiaanse eersteklasser Sampdoria Genoa. De 27-jarige linker flankverdediger is einde contract in juni, en met Jere Uronen en Brian Hamailainen heeft Peter Maes al 2 opties op linksachter. Meer hierover in het TVL-nieuws van 18u30.