Mobiliteit en Verkeer

Slim-acties werpen resultaat af: 426 ademtesten, 0 positief

door Geert Kusters

Van de 426 mensen die dit weekend in het kader van de SLim-controles een ademtest aflegden, blies geen enkele bestuurder positief. 

Onder de noemer SLim-acties houden de Limburgse korpsen van lokale politie en de WegPolitie Limburg elk weekend  controles op alcohol, drugs en snelheid. Het doel is dat er elk weekend in Limburg controles plaatsvinden in minstens 4 politiezones, om zo het aantal weekendongevallen te verminderen. Het voorbije weekend werd er gecontroleerd in de zones Tongeren-Herstappe, Hano, Noordoost Limburg, en Maasland. 

Behalve alcoholcontroles werden ook 1.444 voertuigen gecontroleerd op snelheid.  253 bestuurders (18%) werden geverbaliseerd wegens overdreven snelheid. Er werden ook 9 andere verkeersovertredingen vastgesteld. Zo droeg 1 bestuurder geen gordel, en 5 voertuigen voldeden niet aan de bij de wet gestelde technische eisen. 1 bestuurder had geen geldig rijbewijs. 

Weekendongevallen

In het afgelopen weekend werden er in Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaar- en 16 lichtgewonden. Er waren  21 gevallen van vluchtmisdrijf.