Mobiliteit en Verkeer

Spitsstroken op E313 tussen Lummen en Beringen in gebruik

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) opende vanochtend de eerste spitsstroken op Limburgse autosnelwegen. Op de E313 tussen Lummen en Beringen kan de derde rijstrook vanaf vandaag flexibel worden ingezet voor een vlottere doorstroming van het verkeer.

Een spitsstrook is een extra rijstrook die op de drukke momenten wordt opengesteld voor het verkeer. Zo is er een betere doorstroming van het verkeer en zijn er bijgevolg ook minder files. Bij autopech of een ongeval kan de spitsstrook nog steeds worden afgesloten.

Spitsstroken open op werkdagen tussen 6 en 20u

De spitsstroken zullen standaard geopend zijn op werkdagen tussen 6 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds. Overdag zal het verkeer op de E313 tussen Lummen en Beringen dus gebruik kunnen maken van drie rijstroken. ‘s Nachts, tijdens het weekend en op feestdagen zijn de spitsstroken gesloten met een rood kruis op de borden, tenzij bij uitzonderlijke drukte in de omgeving.

Spitsstrook tussen Beringen en Ham

Op termijn zijn er ook plannen om de spitsstroken op de E313 door te trekken tot aan het complex Ham. Daar is al een studie voor opgestart. De komende weken kunnen burgers hun ideeën en bekommernissen meegeven over de komst van extra spitsstroken tussen Beringen en Ham. Die input wordt dan mee in rekening gebracht tijdens het onderzoeken van alle mogelijke omgevingsfactoren.

Later volgt meer in het TVL Nieuws.