Nieuws

Stad Hasselt vraagt inwoners om foto's van hagelschade

Stad Hasselt roept haar inwoners in om extra foto's te sturen van de hagel- en stormschade. Hasselt diende op 28 juni een aanvraag in bij het Vlaamse rampenfonds om als rampgebied erkend te worden voor de hevige water- en hagelbuien die plaatsvonden in de periode van 20 tot en met 26 juni. Om officieel als rampgebied erkend te worden heeft het stadsbestuur nog nood aan extra fotomateriaal dat de wind- en hagelschade bewijst.

Het Vlaams rampenfonds stelde afgelopen week aan de stad de vraag om meer fotomateriaal aan haar dossier toe te voegen. Het KMI kan de waterschade exact bepalen, maar in het geval van hagel en wind spreekt men van een zeer plaatselijk natuurfenomeen. Hasselaren die schade ondervonden door wind of hagel worden daarom gevraagd om foto’s, samen met een beschrijving van de locatie en het tijdstip, te bezorgen via werklijn@hasselt.be.

“Het is in het belang van alle Hasselaren dat we zoveel mogelijk bewijsmateriaal verzamelen om onze aanvraag te laten erkennen door het Vlaams rampenfonds”, vertelt burgemeester Hilde Claes. “Als onze aanvraag niet erkend wordt, dan kunnen zij immers geen persoonlijk dossier indienen.”

Als het noodweer erkend wordt dan hebben Hasselaren die schade leden nog drie maanden de tijd om een schadedossier in te dienen bij het Vlaams Rampenfonds. “Belangrijk is dat iedereen die schade heeft geleden maar waarbij de verzekeringsmaatschappij niet tussenkomt, een dossier opstelt. Het dossier moet de aard en tijdstip van de overlast, foto’s en ander bewijsmateriaal bevatten. Eens de aanvraag van de stad wordt goedgekeurd, kunnen inwoners hun dossier bij het rampenfonds indienen.”