Nieuws

Stadspark en Speelhofdomein Sint-Truiden terug toegankelijk

Vanaf donderdagochtend werd het Speelhofdomein terug gedeeltelijk opengesteld voor het publiek. Er werd vooraf een inspectie uitgevoerd door een gespecialiseerde boomverzorgingsfirma en de brandweer. Ook het stadspark is sinds woensdagavond terug veilig voor het publiek.

De dreef van het Speelhofdomein is voor voetgangers en fietsers terug toegankelijk via de Speelhoflaan en het fietspad tussen de Hasseltsesteenweg en de Diestersteenweg. De toegang langs het Begijnhof werd afgesloten. Ook via het pad aan woonzorgcentrum ‘Villa Rosa’ is het Speelhofdomein niet bereikbaar. De Finse piste op het Speelhof blijft tot nader orde afgesloten. Ook alle toegangen van en naar de Finse piste zijn voorlopig niet toegankelijk.

De speeltuin is terug opengesteld en is bereikbaar langs de dreef. Alle speeltoestellen werden grondig gecontroleerd, waarna een aantal beschadigde toestellen zijn verwijderd. Het bos achter de speeltuin blijft afgesloten. Aan de bezoekers wordt gevraagd om voor hun eigen veiligheid de verbodssignalisatie te respecteren.

Café De Afspanning en de Tiendenschuur zijn toegankelijk via de dreef voor voetgangers en fietsers. De gespecialiseerde firma’s werken de volgende dagen met verschillende ploegen gelijktijdig om ook de rest van het Speelhofdomein volledig en definitief toegankelijk te maken. Doordat de ravage van het noodweer vrij groot is, kunnen ze momenteel nog niet aangeven wanneer de opruimingswerken zijn afgerond.