Justitie

Stenengooiers Meulenberg krijgen 40 en 18 maanden cel

Twee Houthalenaren zijn deze ochtend voor de rechtbank van Hasselt moeten verschijnen voor hun aandeel in de rellen van Meulenberg. Daarbij raakte de Lummense agent Mario Ghijs zwaargewond toen hij een steen tegen zijn hoofd kreeg.

Op 11 oktober 2013 breekt de hel los wanneer de politie een veroordeelde drugsdealer wil arresteren in de Houthalense wijk Meulenberg. Een menigte omsingelt de politie en begint met stenen te gooien. Inspecteur Mario Ghijs krijgt een steen tegen zijn hoofd, die de linkerkant van zijn schedel verbrijzelt. De Lummenaar ligt weken in een coma en ook vandaag nog is hij voor 93 % invalide.

40 maanden en 18 maanden cel

Op basis van video’s van de rellen konden twee stenengooiers geïdentificeerd worden. Eén verdachte, een 35-jarige man uit Houthalen, kreeg een effectieve gevangenisstraf van 40 maanden en 2.000 euro aan gerechtskosten. Hij moet ook een provisionele boete van 25.000 euro betalen aan het slachtoffer. De andere verdachte, een 43-jarige man uit Houthalen, krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden met uitstel, en 2.000 euro gerechtskosten.