Gezondheid

Stijging coronabesmettingen remt licht af

De stijging van aantal nieuwe besmettingen in Limburg remt licht af. Tussen 12 en 18 december werden 1.181 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in onze provincie. Dat is een lichte stijging met 8 procent. Gisteren was er nog sprake van 1.187 nieuwe besmettingen en een stijging met 12 procent. De besmettingsgraad in Limburg daalt daardoor lichtjes naar 1,046. Het huidige reproductiegetal zit wel nog steeds boven 1, wat aangeeft dat de epidemie groeit.

Het aantal ziekenhuisopnames kent een lichte toename. In de Limburgse ziekenhuizen liggen momenteel 114 coronapatiënten, waarvan 25 patiënten op de afdeling intensieve zorgen. Van 15 tot en met 21 december overleden er 16 Limburgers aan het coronavirus.

De Limburgse cijfers zijn nog steeds zeer hoog. Het aantal besmettingen is ondanks de recente maatregelen terug beginnen stijgen en blijft hoog. Er is zelfs sprake van een verdubbeling op ongeveer twee weken tijd. Het aantal ziekenhuisopnamen blijft op een hoog niveau hangen en ook deze zijn recent zelfs weer lichtjes toegenomen.