Human Interest

PXL-studenten komen met tweede editie Sushi Festival Hasselt

In navolging van het Sushi Festival van vorig jaar, staat ook dit jaar de Japanse Tuin weer een weekend in het teken van sushi. Op zaterdag 18 en zondag 19 mei organiseren PXL-studenten 'Let’s Sushi', een weekend van culinaire en culturele Japanse specialiteiten in de Japanse Tuin.

Let’s Sushi wordt georganiseerd door de vier studenten van afgelopen jaar in samenwerking met de Japanse Tuin van de Stad Hasselt. Vorig jaar bezochten 10.000 bezoekers de Japanse Tuin voor het eerste Sushi Festival van België. Dit jaar wordt nog meer aandacht gegeven aan authentieke Japanse activiteiten alsook aan nog betere en gevarieerde sushi.

Naast sushi zijn er dit jaar opnieuw sushiworkshops en verschillende demonstraties. "Het Sushi Festival van afgelopen jaar was voor ons een goede leerschool met een zeer aangename wending. Met heel veel plezier hebben we opnieuw de handen in elkaar geslagen met de Stad Hasselt en de Japanse Tuin om hier een vervolg aan te breien," vertelt Wim Michiels, een van de studenten in de organisatie.

De ticketverkoop voor het Sushi Festival Hasselt start op zaterdag 23 februari via de website van de Japanse Tuin.