Toprecepten van sterrenchefs: Jan Tournier van Cuchara maakt presa met bloedworst en rode ui

Toprecepten van sterrenchefs: Jan Tournier van Cuchara maakt presa met bloedworst en rode ui

Toprecepten van sterrenchefs: Jan Tournier van Cuchara maakt presa met bloedworst en rode ui

Wilt u ook eens koken als Jan Tournier van restaurant Cuchara? Of tijdens de eindejaarsfeesten uitpakken met een bijzonder feestmenu? Dat kan! Want exclusief voor de TVL-kijkers geeft de sterrenchef het ultieme feestrecept om klaar te maken tijdens de feesten.

Presa met bloedworst en rode ui

Benodigdheden voor 4 personen:




  • 500 gr presa 

  • tijm 

  • rozemarijn 

  • hooi 

  • 1 teentje look

  • 1 scheut porto 

  • 1 dl kalfsfond 

  • 250 gr bloedworsten

  • 100 gr melk

  • 1 scheutje olijfolie

  • peper 

  • zout 


Voor de rode ui:


  • 2 rode uien 

  • 0,5 dl witte wijnazijn 

  • 0,5 dl sushi-azijn 

  • 0,5 dl rode wijnazijn 

  • 1 l rode bietensap 


Voor het poeder van rode bier:


  • 1 rode biet




Zo maak je het:


  • De crème van bloedworst: neem de worst en maak fijn in de blender, samen met melk en olijfolie, peper en zout. Haal door een zeef en doe in een spuitzak.

  • De presa: bak het varkensvlees aan en kruid met peper en zout. Vul een bakje met hooi, tijm, rozemarijn en look. Leg het vlees op het hooi en plaats in een oven op 160 °C tot je een mooi korstje op het vlees bekomt. Laat het vlees rusten in aluminiumfolie. Deglaceer de pan waarin het vlees werd gebakken met porto. Laat volledig inkoken en bevochtig nadien met de kalfsfond. Laat nogmaals inkoken.

  • De rode ui: nnijd de uien doormidden en kook ze lichtjes gaar. Pel de verschillende laagjes van de ui en marineer in een mengeling van witte- en rodewijnazijn en sushiazijn. Voeg 0,5 l rode bietensap toe, zodat de uitjes onder staan. Laat gedurende 2 uur verder marineren. Neem bij het serveren van de uitjes opnieuw 0,5 l rodebietensap. Laat inkoken tot een stroperige massa. Bestrijk de uitjes met de stroop, zodat je mooi glanzende, rode uitjes hebt.

  • Het poeder van rode biet: hak de rode biet fijn en doe door de blender. Schik op een ovenmatje en zet in de oven op 60 °C tot de biet helemaal droog is, gedurende 4 à 5 uur. Maak fijn door de blender.

  • Afwerking: schik het vlees op het bord, overgiet met de saus. Schik een paar blaadjes van de rode ui errond. Werk af met de crème van bloedworst en bestrooi het geheel met het poeder van rode biet.

Gerelateerd nieuws

  • Minister Van Bossuyt na steekincident Lommel: "Geen plaats in ons land voor wie geweld pleegt"

    Minister Van Bossuyt na steekincident Lommel: "Geen plaats in ons land voor wie geweld pleegt"

  • Asielzoekers die betrokken waren bij steekpartij worden uit asielcentrum Lommel gezet

    Asielzoekers die betrokken waren bij steekpartij worden uit asielcentrum Lommel gezet

  • Onveiligheidsgevoel aan bushalte neemt toe na steekpartij in Lommel

    Onveiligheidsgevoel aan bushalte neemt toe na steekpartij in Lommel

  • Stadion Lommel opent binnenkort nieuwe academie

    Stadion Lommel opent binnenkort nieuwe academie

  • Regen op slotdag kan Rampage niet deren

    Regen op slotdag kan Rampage niet deren

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image