Toprecepten van sterrenchefs: Wim Schildermans van JER maakt chocolade met peer

Toprecepten van sterrenchefs: Wim Schildermans van JER maakt chocolade met peer

Toprecepten van sterrenchefs: Wim Schildermans van JER maakt chocolade met peer

Wilt u ook eens koken als Wim Schildermans van restaurant JER? Of tijdens de eindejaarsfeesten uitpakken met een bijzonder feestmenu? Dat kan! Want exclusief voor de TVL-kijkers geeft de sterrenchef het ultieme feestrecept om klaar te maken tijdens de feesten.


Chocalade met peer en praliné

Benodigdheden:




  • Voor de chocoladebiscuit:
    315 g zachte boter
    315 g suiker
    415 g broyage 50/50
    60 g cacao
    10 eieren

  • Voor de chocoladefeuilletine:
    1500 g pralinépasta (hazelnootpasta)
    780 g feuilletine
    390 g chocolade

  • Voor de cacaocrumble:
    560 g zachte boter
    340 g suiker
    20 g zeezout
    6 eiwitten
    400 g cacaopoeder

  • Voor de gekookte peer:
    Conference-peren
    1 lit. water
    1 kg suiker
    1 lit. witte wijn
    Merg van 3 vanillestokken
    4 citroenen 


  • Voor de perengelei:
    8 dl perenpuree
    1 dl poire williams
    1 dl suikerwater 1/1
    9 g agar

  • Voor de panna cotta-karamel:
    1 lit room
    50 g karamel
    10 bl gelatine
    200 g suiker

  • Voor het karamelpoeder:
    500g room
    375 g suiker
    350 glucose
    100 g boter
    65g maltopoeder

  • Voor de chocolademousse:
    200 g fondant chocolade
    250 g melkchocolade
    1 lit. room
    90 g s2
    2 eigeel
    3 eieren




Zo maak je het:


  • De chocoladebiscuit: cremeer de boter in een mengkom van een keukenrobot, voeg de suiker toe, meng de cacao en broyage en voeg toe aan bovenstaand mengsel. Scheid de eieren in een pot en voeg ze vervolgens één per één toe, stort het beslag in een plaat,  strijk het glad en bak af (11 à 12 min op 180°c).

  • De chocolade feuilletine: weeg de praliné en feuilletine af in een mengkom, meng op lage stand met een keukenrobot, weeg de chocolade af in een glazen kom en smelt voorzichtig in een microgolf. Voeg nadien toe aan bovenstaand mengsel, meng goed door op de laagste stand. Bekleed een kleine bakplaat met folie, vorm de feuilletine en strijk af. Laat koelen en bewaar in de koelkast.

  • De cacaocrumble: cremeer de boter in een mengkom van een keukenrobot, voeg suiker en zout toe. Voeg cacao en eiwitten toe, meng door en rol dun uit op bakpapier (25 à 30 min afbakken op 150°c). Laat afkoelen en cutteer (maal fijn).

  • De gekookte peer: kook alle ingrediënten voor het suikerwater op en laat afkoelen. Schil de peren en kook beetgaar in het suikerwater. Laat afkoelen en snij in gewenste vorm. Draai het snijafval van de peer glad en giet in spuitflesje.

  • De perengelei: kook alles samen op en giet in vormpjes.

  • De panna cotta karamel: kook de room, suiker en karamel op. Laat koelen, voeg gelatine toe en stort uit op een bakplaat. Laat koelen in de diepvries en maak vormen met een uitsteekring.

  • Het karamelpoeder: kook de room, suiker, glucose en boter tot 110°c, laat afkoelen en cutteer 210 g van bovenstaand poeder. Meng met 65 g malto.

  • De chocolademousse: klop de room op in een keukenrobot tot mayonaise-dikte. Smelt de fondant en melkchocolade voorzichtig in een microgolf. Klop eigeel en eieren met suiker in een keukenrobot op tot stevig schuim. Voeg op de laagste stand gesmolten choco toe aan eischuim, even doorkloppen. Voeg 1/3 room aan chocobeslag toe en roer door met een spatel, voeg 2/3 room toe en meng goed door. Afstorten en koelen.

  • Als laatste… Leg alle onderdelen van het gerecht op het bord en dresseer zoals op de foto

Gerelateerd nieuws

  • Pukkelpop: Deze artiesten willen jullie ooit nog op het festival zien

    Pukkelpop: Deze artiesten willen jullie ooit nog op het festival zien

  • 40 jaar Pukkelpop: dit zijn jullie beste herinneringen

    40 jaar Pukkelpop: dit zijn jullie beste herinneringen

  • PKP25: Goldband verrast bij Atomic Orchestra

    PKP25: Goldband verrast bij Atomic Orchestra

  • Korneel uit Balen zoekt nog een slaapplek op Pukkelpop

    Korneel uit Balen zoekt nog een slaapplek op Pukkelpop

  • PKP Wishes: Korneel mag idool DIKKE interviewen voor TVL

    PKP Wishes: Korneel mag idool DIKKE interviewen voor TVL

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image