Voor de chocoladebiscuit: 315 g zachte boter 315 g suiker 415 g broyage 50/50 60 g cacao 10 eieren
Voor de chocoladefeuilletine: 1500 g pralinépasta (hazelnootpasta) 780 g feuilletine 390 g chocolade
Voor de cacaocrumble: 560 g zachte boter 340 g suiker 20 g zeezout 6 eiwitten 400 g cacaopoeder
Voor de gekookte peer: Conference-peren 1 lit. water 1 kg suiker 1 lit. witte wijn Merg van 3 vanillestokken 4 citroenen
Voor de perengelei: 8 dl perenpuree 1 dl poire williams 1 dl suikerwater 1/1 9 g agar
Voor de panna cotta-karamel: 1 lit room 50 g karamel 10 bl gelatine 200 g suiker
Voor het karamelpoeder: 500g room 375 g suiker 350 glucose 100 g boter 65g maltopoeder
Voor de chocolademousse: 200 g fondant chocolade 250 g melkchocolade 1 lit. room 90 g s2 2 eigeel 3 eieren
Zo maak je het:
De chocoladebiscuit: cremeer de boter in een mengkom van een keukenrobot, voeg de suiker toe, meng de cacao en broyage en voeg toe aan bovenstaand mengsel. Scheid de eieren in een pot en voeg ze vervolgens één per één toe, stort het beslag in een plaat, strijk het glad en bak af (11 à 12 min op 180°c).
De chocolade feuilletine: weeg de praliné en feuilletine af in een mengkom, meng op lage stand met een keukenrobot, weeg de chocolade af in een glazen kom en smelt voorzichtig in een microgolf. Voeg nadien toe aan bovenstaand mengsel, meng goed door op de laagste stand. Bekleed een kleine bakplaat met folie, vorm de feuilletine en strijk af. Laat koelen en bewaar in de koelkast.
De cacaocrumble: cremeer de boter in een mengkom van een keukenrobot, voeg suiker en zout toe. Voeg cacao en eiwitten toe, meng door en rol dun uit op bakpapier (25 à 30 min afbakken op 150°c). Laat afkoelen en cutteer (maal fijn).
De gekookte peer: kook alle ingrediënten voor het suikerwater op en laat afkoelen. Schil de peren en kook beetgaar in het suikerwater. Laat afkoelen en snij in gewenste vorm. Draai het snijafval van de peer glad en giet in spuitflesje.
De perengelei: kook alles samen op en giet in vormpjes.
De panna cotta karamel: kook de room, suiker en karamel op. Laat koelen, voeg gelatine toe en stort uit op een bakplaat. Laat koelen in de diepvries en maak vormen met een uitsteekring.
Het karamelpoeder: kook de room, suiker, glucose en boter tot 110°c, laat afkoelen en cutteer 210 g van bovenstaand poeder. Meng met 65 g malto.
De chocolademousse: klop de room op in een keukenrobot tot mayonaise-dikte. Smelt de fondant en melkchocolade voorzichtig in een microgolf. Klop eigeel en eieren met suiker in een keukenrobot op tot stevig schuim. Voeg op de laagste stand gesmolten choco toe aan eischuim, even doorkloppen. Voeg 1/3 room aan chocobeslag toe en roer door met een spatel, voeg 2/3 room toe en meng goed door. Afstorten en koelen.
Als laatste… Leg alle onderdelen van het gerecht op het bord en dresseer zoals op de foto
Wie afstudeert als leraar of in de zorg vindt binnen het jaar werk
Start solden: lokt airco shoppers of blijven ze thuis?
Seppe Wouters trekt met ambitie naar het EK jumping voor junioren
Amerikaan Jalen Blackmon tekent bij Hubo Limburg United
PKP DWNTWN komt terug: optredens, skaters en straatvoetbal in Hasseltse binnenstad
TVL wil je graag pushberichten sturen met belangrijk nieuws
Toevoegen aan startscherm
Deze website heeft een app. Voeg deze toe aan je startscherm om hem te installeren.
1) Druk op de deelknop
2) Druk op 'Zet op beginscherm'
Installeer onze TVL app voor een betere ervaring!
We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:
Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:
Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
Niet-essentiële cookies:
Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
» Functionele cookies:
Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
» Analytische cookies:
Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
» Targeting / advertising cookies:
Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.
Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.
Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.
Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".