Mobiliteit en Verkeer

Tractorsluizen in Hamont-Achel blijven nog één maand langer

door Margo Ombelets

De tijdelijke tractorsluizen op de drie grensovergangen in Hamont-Achel blijven nog één maand langer liggen. In oktober 2020 werden de tijdelijke tractorsluizen aangelegd om de veiligheid van fietsers en voetgangers te verhogen en het sluipverkeer tegen te gaan. Oorspronkelijk zou de evaluatieperiode van de sluizen lopen tot 1 oktober, maar door de afwezigheid van verkeerstellers de afgelopen weken heeft het stadsbestuur beslist de evaluatieperiode te verlengen.

Voor de verkeerstellingen deed de stad beroep op verkeerstellers van Provincie Limburg. "Omdat deze tellers niet voor de volledige duur van de proefopstellingen beschikbaar waren, heeft de stad zelf vier verkeerstellers aangekocht. Deze zijn recent geleverd waardoor de tellingen intussen hervat zijn," aldus het stadsbestuur.

Meer verkeer
Ook de versoepelde coronamaatregelen spelen een belangrijke rol in het verlengen van de proefopstellingen. Het verkeer is de afgelopen periode namelijk sterk toegenomen. "Deze nieuwe tellingen zullen dan ook een realistischer beeld opleveren op basis waarvan de definitieve beslissing over de proefopstellingen genomen zal worden," klinkt het bij het stadsbestuur.

Bekendmaking meetresultaten
Op maandag 27 september organiseert de stad een infosessie waarbij de voorlopige meetresultaten bekend worden gemaakt. Alle Hamont-Achelaren zijn welkom om deze infosessie te volgen in De Posthoorn om 19.00 uur. Wie naar de infosessie komt, moet zich wel inschrijven via www.hamont-achel.be/infosessie-grensovergangen voor 27 september 12.00 uur.