Mobiliteit en Verkeer

Treinverkeer dit weekend onderbroken op deze Limburgse spoorlijnen

Komend weekend voert Infrabel grootschalige werken uit in het kader van de concentratie van de seinhuizen. Drie seinhuizen (Tongeren, Bilzen en een ouder deel van Hasselt-Oost) worden overgenomen door het nieuwe seinhuis van Hasselt. Tegelijkertijd worden er -na de vereiste veiligheidstesten op het terrein- ook nieuwe seinen en nieuwe wisselaandrijvingen (motoren die wissels in het spoor doen draaien) in gebruik genomen.

Een seinhuis staat in voor de regionale bediening van het treinverkeer in een bepaalde zone op het spoornet. De werkzaamheden starten vrijdag 24 juni om middernacht, na doorrit van de laatste trein, en duren tot maandagochtend 27 juni om 5 uur. De ochtendspits op maandag 27 juni zal dus geen impact meer ondervinden en normaal verlopen.

Het treinverkeer op de spoorlijnen Hasselt – Alken – Sint-Truiden (lijn 21) en Hasselt – Tongeren – Luik (lijn 34) zal onderbroken zijn, respectievelijk van Hasselt tot Sint-Truiden en van Hasselt tot Liers. Als alternatief rijden er vervangbussen van NMBS tussen Hasselt en Sint-Truiden (in beide richtingen) én tussen Hasselt en Liers (in beide richtingen). Tijdens het werkweekend zijn er 4 perrons in het station Hasselt in dienst en enkel bereikbaar voor de treinen vanuit Genk (lijn 21A), Mol (lijn 15) en Aarschot (lijn 35). In de betrokken stations en stopplaatsen wordt de reizigersinformatie omgeroepen en getoond op de beeldschermen. Daarnaast zijn er speciale werfaffiches met de nodige info. Reizigers kunnen eveneens terecht op de website www.detrein.be.