TVL-journalist Tom Kums wint Belfius persprijs

TVL-journalist Tom Kums wint Belfius persprijs

TVL-journalist Tom Kums wint Belfius persprijs

Tom Kums heeft de Belfius persprijs gewonnen voor zijn reportagereeks 'Er is leven na Ford' voor het TVL Nieuws.


Kums maakte onmiddellijk na de sluiting van Ford Genk een reeks van vijf indringende portretten van Ford-werknemers die voor zichzelf een nieuwe toekomst hadden opgebouwd. Dat leverde een verrassende televisiereeks op die een week lang werd uitgezonden in het middag- en het avondnieuws van TV Limburg.


Tom Kums vertelt in de 3 bijdragen het verhaal van 3 ex-werknemers van Ford die door de sluiting van Ford Genk hun leven beroepshalve een totaal andere wending gaven. Merkwaardig genoeg sluit deze keuze aan bij vroegere, nooit ingevulde verlangens en intenties. Een verhaal van hoop in economisch onzekere tijden voor Limburg.


"De verhalen zijn mooi in beeld gebracht en zijn tevens een positieve noot in het droeve verhaal van Ford. Op die manier worden de bijdragen opgetild tot een niveau dat het Fordgebeuren zelfs overstijgt. Niet elke negatieve gebeurtenis in een mensenleven hoeft per se negatief te blijven, maar kan integendeel de start zijn van een nieuwe, positieve episode."

Gerelateerd nieuws

  • Traditie van boeken lezen op vakantie houdt stand: "Mensen nemen graag een stapeltje mee"

    Traditie van boeken lezen op vakantie houdt stand: "Mensen nemen graag een stapeltje mee"

  • 100.000 bezoekers op Genk On Stage, Bankzitters lokt heel wat jongeren

    100.000 bezoekers op Genk On Stage, Bankzitters lokt heel wat jongeren

  • Stakingsbereidheid bij artsen is groot: ziekenhuizen waarschuwen voor lange wachttijden op de spoed

    Stakingsbereidheid bij artsen is groot: ziekenhuizen waarschuwen voor lange wachttijden op de spoed

  • Vlaggendansgroep Symbolica uit Genk toert drie weken in de VS

    Vlaggendansgroep Symbolica uit Genk toert drie weken in de VS

  • CEO Luc Hooybergs van KRC Genk wil de lat hoger leggen en de club verder professionaliseren

    CEO Luc Hooybergs van KRC Genk wil de lat hoger leggen en de club verder professionaliseren

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image