Nieuws

TVL Nieuws, 29 november 2021

embed

- De omikron-variant van het coronavirus is op weg naar Limburg. Het is een kwestie van tijd voor de super besmettelijke variant opduikt in onze provincie, zegt immunoloog Piet Stinissen.


- Hogeschool PXL schakelt opnieuw over op afstandsonderwijs. Door de stijgende coronacijfers moeten studenten de lessen weer online volgen. De Universiteit Hasselt start met hybride onderwijs. Studenten kunnen zelf kiezen of ze de lessen volgen in de aula of thuis via de computer.


- Waarom krijgen zwangere vrouwen geen voorrang bij de boosterprik? Een coronabesmetting is zowel voor de moeder als voor het ongeboren kind levensbedreigend. Intussen zijn er nog altijd zwangere vrouwen die ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren.


- De opstand van de Limburgse huisartsen tegen de regering blijft reacties uitlokken. Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke is het onhoudbaar om iedereen na een risicocontact vijf dagen in quarantaine te zetten voor de eerste coronatest.


- En de coronacrisis zorgt in Limburg voor een enorme piek in de verkoop van luxe woningen met een prijs boven een half miljoen euro