Justitie

Twee aanhoudingen in onderzoek naar cannabisplantage Houthalen-Helchteren

Een 46-jarige man uit Lummen en een 31-jarige man uit Oudsbergen zitten in de gevangenis op verdenking van het kweken van cannabis. Beiden verdachten werden eind juli gearresteerd in het kader van een onderzoek naar een cannabisplantage in Houthalen-Helchteren.

Op donderdag 29 juli trof de politie CARMA een wietplantage aan in een loods op de Kompellaan in Houthalen. In twee kweekruimtes, verborgen in een oplegger en een houten hok, stonden in totaal 539 oogstrijpe cannabisplanten. Er waren duidelijke aanwijzingen dat de plantage al eerder werd geoogst. Er werd ook diefstal van elektriciteit vastgesteld.

De huurder van de loods, een 46-jarige man uit Lummen, werd ter plaatse gearresteerd. Bij een huiszoeking in zijn woning vond de politie allerlei materialen voor het oogsten van een plantage. Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit. De civiele bescherming zorgde voor de opruiming van de plantage en de installatie. De auto van de verdachte werd gerechtelijk getakeld.

In het kader van dit onderzoek werd op 29 juli ook een 31-jarige man uit Oudsbergen gearresteerd op de Weg naar Zwartberg. Beide verdachten werden ondertussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hen aan te houden. De politie CARMA voert het verdere onderzoek.