Nieuws

UHasselt wint Limburgse Persprijs 2022

De Universiteit Hasselt heeft de Limburgse Persprijs 2022 in de wacht gesleept. Volgens de vakjury toonde de universiteit tijdens de coronapandemie dat deskundigheid en flexibiliteit in communicatie hand in hand gaan. Die lijn heeft het dit jaar doorgetrokken.

Met de Persprijs wil Voka Limburg ondernemingen en instellingen belonen voor hun duidelijke, snelle en accurate communicatie. Dit jaar gaat de prijs naar de UHasselt. De andere genomineerden waren luchtvaartmaatschappij ASL Group en cosmeticakoepel Rigorgeous.

Woordvoerder van de universiteit Thomas Vandenreyt nam de prijs in ontvangst. “De UHasselt verdiende haar communicatiestrepen tijdens de coronapandemie waarover ze helder en met regelmaat van de klok moest communiceren. Die lijn werd het afgelopen jaar doorgetrokken”, aldus de jury. “Naast investeringen in de communicatiedienst wist de UHasselt telkens weer een succesvolle vertaalslag te maken van complexe materie tot begrijpbare content. Ze speelde snel in op vragen van de media en wist een breed publiek helder en correct te informeren.”