Gezondheid

Uitnodiging vaccinatie 16- en 17-jarigen deze week de deur uit

De uitnodigingen voor de vaccinaties van de 16- en 17-jarigen worden voor 11 juli uitgestuurd. Dat hebben Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vandaag aangekondigd tijdens een bezoek aan het vaccinatiecentrum van Affligem.

De vaccinatiecampagne in Vlaanderen draait op volle toeren. Maar liefst 86% van de 18-plussers kreeg al een eerste prik. Vlaanderen vaccineert daarmee het snelst binnen de Europese Unie, en moet in Europa enkel IJsland voor laten gaan. “De IMC Volksgezondheid heeft op 27 mei beslist dat ook de 16- en 17-jarigen gevaccineerd konden worden. Die beslissing wordt nu omgezet in de praktijk”, vertelt bevoegd minister Wouter Beke. “Al meer dan 50.000 16- en 17-jarigen werden trouwens al een eerste keer gevaccineerd.”

Tweede prikken

Juli wordt de maand van de tweede prikken. Deze en volgende week worden maar liefst 1,1 miljoen vaccins gezet, waarvan meer dan 845.000 tweede prikken. Op deze manier zal een volledige vaccinatiegraad van 80% behaald kunnen worden tegen eind juli. “Met de toenemende dreiging van varianten is een volledige vaccinatie uiterst belangrijk”, vertelt Vlaams minister-president Jan Jambon. “Ik wil dan ook een boodschap geven aan de Vlaming: geniet van de zomer, blijf voorzichtig en haal uw tweede prik. Hoe meer Vlamingen zich laten vaccineren, hoe meer we kunnen genieten van elkaar.”