Nieuws

Vakbonden boos: "Ook brandweerlui zijn eerstelijnsmedewerkers tijdens coronacrisis"

door Margo Ombelets

De vakbonden van de brandweerlui zijn het beu. Ze vinden dat brandweermensen consequent vergeten worden in de eerstelijnsstrategie van de regering. Ze krijgen ook geen voorrang op vaccins. En daarom roepen de vakbonden op om de regering massaal te mailen met de vraag om brandweerlui ook als eerstelijnswerkers te behandelen.

"Brandweermensen worden steeds vergeten in de eerstelijnsstrategie van de regering. Ze krijgen geen voorrang op vaccins, corona is voor hen geen beroepsziekte en ze kunnen blijkbaar geen thuiswerk doen als ze in quarantaine moeten. Toch zijn er voor brandweermensen sinds de start van de coronacrisis heel wat risico’s bijgekomen. Dat willen we duidelijk maken aan de regering door massaal mailtjes te sturen," klinkt het bij de vakbonden.

"Onze brandweermensen staan elke dag paraat. Ook nu, tijdens een wereldwijde pandemie, is dat het geval. En corona maakt de job allesbehalve gemakkelijker." De vakbonden probeerden eerder al om die problematiek onder de aandacht van de beleidsmakers te brengen, maar tot nu toe, kregen ze geen antwoord. "We hebben hen meermaals gecontacteerd, maar het mocht niet baten. Daarom roepen we nu brandweermensen én sympathisanten op om een mailtje te sturen naar de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, naar minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en onze premier Alexander De Croo."

Foto: David De Brabandere