Mobiliteit en Verkeer

Vandaag opnieuw hinder bij De Lijn

In Limburg voeren de chauffeurs van De Lijn vandaag weer stiptheidsacties, die de nodige hinder met zich zullen meebrengen. De reizigers houden hier dan ook best rekening mee. Tijdens de ochtend- en avondspits zullen vrijwel alle bussen uitrijden. Overdag, tijdens de daluren, is evenwel heel wat hinder mogelijk.

De ochtendspits is vandaag vlot verlopen, maar overdag kunnen de reizigers zich weer aan stiptheidsacties bij De Lijn verwachten. De meeste buschauffeurs rijden vandaag wel uit, maar zij nemen hun pauzes. Rond 11u zullen ook een twintigtal bussen stapvoets over de kleine ring van Hasselt rijden. De vervoersmaatschappij verwacht wel geen extra hinder tijdens de avondspits. 

De buschauffeurs houden stiptheidsacties omdat ze meer respect willen voor hun rij- en rusttijden. Ze willen dat er budget vrijkomt om pauzes in te lassen en het personeelstekort op te vangen. Vrijdag hebben de directie en vakbonden van De Lijn overlegd in de stelplaatsen Kinrooi en Lanaken. Morgen vindt er overleg plaats in Winterslag. Zolang er geen akkoord is, zullen de chauffeurs hun acties voortzetten.