Gezondheid

Vlaamse regering lanceert online platform rond mentaal welzijn

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) lanceert samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven het online platform checkjezelf.be, met tips en oefeningen om het mentaal welzijn te versterken.

De coronacrisis heeft een enorme psychologische impact gehad op heel wat Vlamingen. “De crisis heeft mensen vereenzaamd, bang gemaakt en de controle doen verliezen”, vertelt Dr. Veerle Soyez van het Vlaams Instituut Gezond Leven. “Veel mensen zijn op zoek naar een houvast, naar hulpmiddelen om mee aan de slag te gaan.”

6 thema’s

Tijdens de lockdown lanceerde de Vlaamse regering al de Check jezelf-campagne, met tips om met angst, stress, eenzaamheid en andere problemen om te gaan. Die campagne wordt nu uitgebreid met een online platform, www.checkjezelf.be, waar mensen vanaf 16 jaar terechtkunnen met hun problemen en vragen.

Het platform is opgebouwd rond zes thema’s: angst, stress, eenzaamheid, verlies, veerkracht en burn-out. Naast informatie en oefeningen waarmee je aan de slag kan gaan, bevat het platform ook getuigenissen van bekende Vlamingen en uitleg en concrete tips van experten als psychiater Dirk De Wachter en Prof. Dr. Elke Van Hoof.

Sociale media

Checkjezelf.be staat sinds vandaag online. Tegelijkertijd is er ook een campagne op sociale media gestart. Vier weken lang zullen de verschillende videoboodschappen van de bekende Vlamingen en de experten op Facebook, Instagram en YouTube verspreid worden.