Onderwijs

Voor het eerst meer dan 7.000 studenten ingeschreven aan UHasselt

Vandaag start het nieuwe academiejaar aan UHasselt. En dat met een recordaantal studenten. "Voor het eerst gaan we over de kaap van 7.000 ingeschreven studenten. Het aantal generatiestudenten stijgt met meer dan 20 procent tot een recordhoogte van 1.581 studenten die voor het eerst aan het hoger onderwijs beginnen. We zien echt absolute records voor onze universiteit", zegt een tevreden rector Bernard Vanheusden.

Alle faculteiten breken dit jaar recordhoogtes. Opleidingen die het sterkst stijgen zijn handelswetenschappen, architectuur, geneeskunde, industriële wetenschappen, fysica en wiskunde. De nieuwe bacheloropleiding sociale wetenschappen en de masteropleidingen verpleeg- en vroedkunde en systeem- en procesinnovatie in de gezondheidszorg, die allen vorig jaar opgestart werden, doen het ook dit jaar opmerkelijk goed.

"We trekken dit academiejaar meer Limburgse studenten aan, maar we zien ook dat steeds meer studenten uit andere provincies hun weg naar UHasselt vinden. Ons uniek onderwijssysteem, met lessen in kleine groepen, interactief onderwijs en korte lesperiodes, spreekt dus zeker aan", zegt rector Bernard Vanheusden.