Justitie

Vrouw klemt agent met arm tussen autovenster en vlucht weg

door Margo Ombelets

Tijdens een routinecontrole in Paal, raakte een politieagent van de zone Beringen/Ham/Tessenderlo lichtgewond. De agent maande een vrouwelijke bestuurder aan om haar motor stil te leggen. De vrouw weigerde, klemde de arm van de inspecteur tussen haar autoraam en vluchtte met de wagen. Na een achtervolging en zoektocht, kon de politie de vrouw arresteren.

Gisterenavond rond 22.00u controleerde een patrouille van de PZ Beringen/Ham/Tessenderlo een personenwagen op de Diestersesteenweg in Paal-Beringen. Aan het stuur zat een 27-jarige vrouw uit Zonhoven. Het voertuig bleek niet verzekerd te zijn, de vrouw had eveneens een lopend rijverbod. Wanneer één van de politie-inspecteurs haar verzoekt om het voertuig stil te leggen en uit te stappen, weigert de vrouw dit. Na enkele vergeefse aanmaningen, steekt de politieman zijn arm in het voertuig om de sleutels uit het contact te nemen. De vrouw sluit hierop haar venster, waardoor de politieman klem komt te zitten. De vrouw vertrok dan meteen met het voertuig aan hoge snelheid. De inspecteur kan zijn arm nog net terug trekken, met kwetsuren tot gevolg. Hierna start een achtervolging van het voertuig via de Nieuwe Hofstraat en Schaffensesteenweg, maar de politie geraakt al snel het spoor van het voertuig bijster.

Omstreeks 23.15u wordt de auto terug aangetroffen in Schaffen/Diest, ter hoogte van een woning aan de Diestsebaan, waar de vrouw zich in de tuin verstopt had. Zij werd gearresteerd op basis van gewapende weerspannigheid. Het parket van Limburg werd ingelicht.