Mobiliteit en Verkeer

Werken E314 Zolder gaan vrijdag van start

Op de E314 in Heusden-Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar een derde rijstrook aan. Het verkeer zal vanaf vrijdagavond 8 maart om 20u stap voor stap op 2x2 versmalde rijstroken op één weghelft worden gezet. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zal vanaf dan worden afgesloten voor de duur van deze werken.

Op maandag 11 maart starten de werken op de E314 in Heusden-Zolder richting Leuven. Het verkeer zal dan een tweetal maanden over twee versmalde rijstroken in beide richtingen moeten rijden op de zijde richting Nederland, via doorsteken door de middenberm. Die omzetting van het verkeer gebeurt al tijdens het weekend, en start op vrijdagavond 8 maart om 20u.

Lokale omleidingen naar snelweg

Tijdens deze werken worden de op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Leuven afgesloten. Verkeer op de autosnelweg dient de voorgaande afrit te nemen. Verkeer uit de omgeving dat richting de autosnelweg rijdt, moet de aangegeven omleidingen volgen. De op- en afrit 27 in de richting van Nederland blijven wel open.