Mobiliteit en Verkeer

Werken Grote Baan Houthalen-Helchteren zaterdag afgerond

Deze week rondt het Agentschap Wegen en Verkeer de aanpassingswerken op de Grote Baan en in de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren af. Het agentschap brengt alles in gereedheid om het kruispunt van de Grote Baan met de Helzoldstraat op zaterdagochtend volledig vrij te kunnen geven voor het verkeer. 

In de nacht van vrijdag 3 juni op zaterdag 4 juni worden de definitieve verkeerslichten op het kruispunt in dienst genomen. Tijdens die nacht moet het verkeer rekening houden met beperkte hinder omdat de verkeerslichten tijdelijk worden uitgezet. Vanaf zaterdagochtend kan het verkeer In de Helzoldstraat dan weer in beide richtingen rijden en zijn op het kruispunt opnieuw alle afslagbewegingen mogelijk, waardoor de omleidingsroutes komen te vervallen.

Vandaag en morgen wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van de projectzone. Tijdelijke verhardingen worden opgebroken en op een aantal plaatsen worden nog klinkers gelegd. Ook een deel van de definitieve belijning moet nog worden aangebracht, onder andere het zebrapad in de Helzoldstraat en de haaientanden in de Kerkstraat. Vanwege het regenweer zal dit pas volgende week kunnen gebeuren.