Nieuws

Werknemers van Technische Dienst Sappi leggen spontaan het werk neer

De wernemers van de Technische Dienst bij Sappi leggen spontaan het werk neer. Ze willen de directie in een overleg overtuigen dat er extra handen nodig zijn om de werkdruk aan te kunnen.

Volgens de vakbonden staan de nieuwe investeringen en de oude personeelsafbouwprogramma’s lijnrecht tegenover elkaar. "Momenteel verdrinken de werknemers van de Technische Dienst in het werk. De directie neemt een aantal maatregelen, maar is niet overtuigd dat er volk bij moet komen op de werkvloer. De directie is naar het Europees management team (EMT) gegaan met onze grieven, doch zonder succes. Wij hebben het gevoel dat ze niet hard genoeg geprobeerd hebben om het Europees Management te overtuigen," klinkt het.

De werknemers, arbeiders, bedienden en kaderleden van de Technische Dienst hebben na toelichting van de vakbonden in een geheime stemming met 93% beslist om een sterk signaal te geven. "Hierop zijn zij in 'werkoverleg' gegaan om argumenten te zoeken die de directie en het EMT kunnen overtuigen om bijkomende mensen aan te werven waar nodig," staat er in een persbericht. Alle technische werkzaamheden aan de machines liggen vandaag stil door de actie.