Gezondheid

Zorgpersoneel Maaseik krijgt voorrangsbewijzen om boodschappen te doen

De stad Maaseik start de komende dagen met het uitdelen van voorrangsbewijzen aan het zorgpersoneel. Met deze bewijzen krijgen de zorgverleners voorrang in alle supermarkten, voedingswinkels en apotheken in Maaseik.

Supermarkten en andere voedingswinkels moeten omwille van de coronacrisis een strikt beleid voeren over het aantal mensen dat gelijktijdig de winkel mag betreden. Dat moet ervoor zorgen dat mensen voldoende afstand kunnen houden tijdens het winkelen. Daardoor ontstaan er soms wachtrijen aan de winkel. Het zorgpersoneel klopt lange uren en moet snel in en uit de winkel kunnen om het nodige te kopen. Daarom heeft de stad Maaseik een voorrangsregeling voor zorgverleners afgevaardigd. “De stad heeft een uniform pasje gemaakt. Daarmee kunnen zorgverleners aantonen dat ze recht hebben op voorrang”, zegt burgemeester Johan Tollenaere.

De stad verdeelt de pasjes aan het Ziekenhuis Maas en Kempen, woonzorgcentra, huisartsen en apothekers. Andere zorgverleners, zoals medewerkers van thuiszorg, zullen dit voorrangsbewijs op aanvraag kunnen krijgen. Het is natuurlijk belangrijk dat dit enkel aan wie het nodig heeft ter beschikking wordt gesteld.

In alle winkels worden informatie-affiches gehangen om mensen te informeren en om beroep te doen op hun begrip.