Nagerecht

Broodpudding met rozijnen, noten en chocolade

Benodigdheden:

Voor het deeg:
1 kg bloem
30 gram verse gist
1 theelepel zout
65 gram suiker
90 gram boter
1/2 liter lauwe melk
6 centiliter olie
12 centiliter
lauw water
20 gram cacaopoeder

Voor de vulling:
80 gram walnoten
60 gram rozijnen
100 gram pure chocolade

Om in te smeren:
eigeel.

Voor de versiering:
één eetlepel sesamzaad
één eetlepel parelsuiker

Bereidingswijze:

We beginnen met de bereiding van het brooddeeg.

- Laat de broodgist in lauw water oplossen
- Doe er suiker bij
- Vervolgens een beetje zout en olie
- Neem wat lauwe melk en meng alles in een keukenrobot
- Laat het deeg zachtjes draaien
- Voeg de rest van de melk en gist eraan toe
- Laat het deeg goed draaien tot het glad en zacht is
- Kneedt het deeg ongeveer 5 tot 10 minuten
- Doe wat boter op kamertemperatuur in de keukenrobot
- Kneedt het daarna nog eens
- Leg het in een kom en dek af, laat het rusten tot het gerezen is

Nu gaan we de verschillende vullingen van het deeg laten zien.

- Neem een klein beetje deeg
- Voeg er cacaopoeder aan toe
- Alles goed mengen en kneden

- Neem nog een stuk van het gewone deeg en snij het in 4 stukjes om vier briochebolletjes gevuld met chocolade te maken
- Neem de chocolade en vul de bolletjes ermee.
- Neem een bakvorm en leg de bolletjes gevuld met chocolade erin naast mekaar
- Dek het af en laat rusten
- Als het gerezen is smeer het dan in met eigeel, versier het met parelsuiker of sesamzaad
- Daarna kan het de oven in, voorverwarmd op 180 graden

- Neem nog een stuk van het gewone deeg en en rol dat uit
- Leg 2 stukken deeg op elkaar
- Rol ze samen op
- Steek ze in de bakvorm
- Smeer het deeg in met eigeel
- Laat het deeg rijzen
- Smeer het hierna opnieuw in met eigeel

- Laat de verschillende soorten melkbrood bakken en bruinen
- Als het begint te bruin, denk het dan af met aluminiumfolie zodat het vanboven niet aanbrandt

Smakelijk!