Nagerecht

Chocolademousse

Chocolade, banaan en hazelnoot

Chocolade, banaan en hazelnoot

Keuze van de wijn: klik hier!

MAURY 2017 - DOMAINE SERRE ROMANI, Frankrijk

Benodigdheden voor 10 personen:

 Chocolademousse:

 1 liter room

3 eieren

2 eidooiers

90 g suiker

450 g gesmolten donkere chocolade


Banaan:

 5 bananen

Rietsuiker

Citroensap

 Crumble van geroosterde hazelnoot en sesam:

 130 g hazelnoten

20 g sesamzaad

110 g suiker

35 g boter

1 el water

½ theelepel zout

½ theelepel bicarbonaat

 Bereiding:

 Chocolademousse: 

  • Klop de room half stijf ( Als je dit opklopt tot slagroom kunnen er zich klonters vormen met de chocolade en wordt de chocolademousse te machtig)
  • Klop de eieren en eidooiers op samen met de suiker met een mixer of keukenrobot.
  • Smelt de chocolade en voeg deze toe aan het eiermengsel en meng snel en goed door zodat de chocolade niet te snel begint op te stijven.
  • Spatel nu voorzichtig de opgeslagen room onder het chocolademengsel
  • Doe de chocomousse in een spuitzak.

 Banaan: 

  • Snij 3 bananen in kleinere blokjes en meng deze met wat rietsuiker en een heel klein beetje citroensap.
  • Vul hiermee de bodems van de glazen op.
  • Spuit nu de chocolademousse in de glaasjes over de banaanstukjes.
  • Snijd van de overige bananen mooi rondjes van 2 cm en haal deze door wat rietsuiker.
  • Frituur de bananen nu kort in een friteuze op 200°C totdat ze goudbruin zijn.
  • Haal deze uit de friteuze en laat ze even uitharden.

 Hazelnotencrumble: 

  • Maak een karamel van de suiker, boter en water in een grote bakpan en laat deze mooi donkerbruin kleuren.
  • Zet op een zacht vuurtje en voeg snel de hazelnoten en sesamzaadjes toe, meng heel goed en voeg het zout en het bicarbonaat toe.
  • Stort uit op een bakpapier en laat afkoelen totdat de noten mooi hard zijn.
  • Maal de noten fijn tot een crumble.

 Afwerking: 

  • Doe de crumble bovenop de chocolademousse en werk af met de gefrituurde banaan