Nagerecht

Donuts

Donuts


Donuts

Vandaag maken we Sfenj oftewel zachte en lichte donuts. Dit is een gerecht waar zowel kinderen als ouderen dol op zijn.

Benodigdheden:

420 gram bloem,
20 gram verse gist
18 cl lauwe melk
2 eieren
1 lepeltje zout
65 gram poedersuiker
60 gram boter
Voor de versiering: poedersuiker
Voor de vulling: confituur
Frituurolie

Bereidingswijze:

- Meng de gist met de lauwe melk zodat hij goed oplost
- Voeg de verse gist en de melk bij de eieren als de melk helemaal is opgelost
- Voeg een beetje zout bij de bloem
- Doe de bloem bij het mengsel van gist, melk en eieren
- Voeg er poedersuiker aan toe
- Meng alles tot je een mooi deeg hebt
- Doe de boter bij het deeg
- Laat alles ongeveer 10 minuten kneden in de keukenrobot
- Bedek de kom, plaats het deeg op een warme plek en laat het rijzen zodat het in volume verdubbelt
- Rol het deeg uit en gebruik hiervoor wat bloem zodat het minder plakt en je het makkelijker kan uitrollen
- Leg het deeg nadat je het hebt uitgerold op het bakpapier
- Snij het deeg in de vorm van donuts. Je kan de donuts best snijden op de bakplaat zodat je ze niet elke keer moet verplaatsen waardoor ze zouden vervormen
- Snij de donuts met een gaatje in het midden of zonder
- Vul de beignets met confituur
- Leg er een doek over en laat het nog even rijzen op een warme plaats
- Leg de donuts met de onderkant in de olie
- Leg het deeg zachtjes in de pan zodat de lucht erin blijft en het deeg goed kan opzwellen en bak ze vervolgens in de pan
- Versier de donuts met poedersuiker

Smakelijk ! ! !