Kabeljauw - zeekraal - venkel - schelpjes - kokos - dille
Kabeljauw - zeekraal - venkel - schelpjes - kokos - dille
Benodigdheden voor 4 personen
- 500 gr kabeljauw filet
- 120 gr zeekraal
- 2 venkels
- 200 gr schelpjes
- 500 ml kokosmelk
- Citroengras
- Limoenblad
- Groene chili
- 1 busseltje dille
- 2 sjalotten
- 2 citroenen
- Olijfolie
- Boter
Bereidingswijze
- 1 venkel, sjalot, citroengras en chili snijden en aanstoven met olijfolie
- blussen met de kokosmelk en laten reduceren
- de schelpjes stoven totdat ze opengaan en blussen met citroensap
- de schelpjes ontdoen van het vlees
- de bekomen jus zeven en aan de kant zetten
- de zeekraal opkuisen en in de frigo plaatsen
- 1 venkel zeer dun op de mandoline snijden en verfrissen in ijswater, droogdeppen op keukenrol en in de frigo plaatsen
- de kabeljauw aanbakken in boter/olijfolie, kruiden met peper en zout en blussen met de schelpjesjus
- vervolgens verder garen onder deksel
- de kokosbouillon mixen en zeven door een fijne zeef
- de kabeljauw schikken in het bord en het geheel afwerken met de venkel, zeekraal en dille zodat we de warme kokosbouillon erover kunnen napperen
Klik hier voor meer info