Hoofdgerecht

Kabeljauw - zeekraal - venkel - schelpjes - kokos - dille

Kabeljauw - zeekraal - venkel - schelpjes - kokos - dille

Benodigdheden voor 4 personen

  • 500 gr kabeljauw filet
  • 120 gr zeekraal
  • 2 venkels
  • 200 gr schelpjes
  • 500 ml kokosmelk
  • Citroengras
  • Limoenblad
  • Groene chili
  • 1 busseltje dille
  • 2 sjalotten
  • 2 citroenen
  • Olijfolie
  • Boter

Bereidingswijze

- 1 venkel, sjalot, citroengras en chili snijden en aanstoven met olijfolie
- blussen met de kokosmelk en laten reduceren 
- de schelpjes stoven totdat ze opengaan en blussen met citroensap
- de schelpjes ontdoen van het vlees
- de bekomen jus zeven en aan de kant zetten
- de zeekraal opkuisen en in de frigo plaatsen
- 1 venkel zeer dun op de mandoline snijden en verfrissen in ijswater, droogdeppen op keukenrol en in de frigo plaatsen
- de kabeljauw aanbakken in boter/olijfolie, kruiden met peper en zout en blussen met de schelpjesjus
- vervolgens verder garen onder deksel
- de kokosbouillon mixen en zeven door een fijne zeef
- de kabeljauw schikken in het bord en het geheel afwerken met de venkel, zeekraal en dille zodat we de warme kokosbouillon erover kunnen napperen

Klik hier voor meer info