Hoofdgerecht

Kabeljauwwang met asperges in hollandaise

Kabeljauwwang met asperges en hollandaise

Benodigdheden voor 4 personen :

  • 12 kabeljauwwangen
  • 8 asperges 
  • 100 gr lamsoor ( of spinazie ) 
  • Eigeel
  • Visfumets
  • Citroen
  • Hoeveboter
  • Jessenhofke blond
  • Waterkers Sint lucie

Bereidingswijze :

  1. De kabeljauwwangen evt opkuisen en in de frigo plaatsen.
  2. De asperges schillen en garen in bouillon.
  3. De lamsoren wassen en droog deppen.
  4. De waterkers wassen en droog deppen.
  5. Voor de hollandaise de eigelen loskloppen met een beetje bier en peper en zout.
  6. De massa kloppen op het vuur en opwerken met de boter. 
  7. De wangen kort bakken in veel boter en daarna afdeppen. 
  8. Dresseren en eten maar!