Hoofdgerecht

Lams - doperwt - lente-ui - daslookpesto

Lams - doperwt - lente-ui - daslookpesto

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 lamsfilets
  • 500 g te doppen erwten
  • 200 g boontjes
  • 8 lente-ui
  • 150 g spinazie
  • 500 g aardappelen (om puree van te maken)
  • 200 g hoeveboter of evt zure room
  • Olijfolie
  • 1 busseltje bieslook 
  • Een paar takjes erwtenkruid

Bereidingswijze

- De aardappelen op zijn geheel garen in water met zout, rozemarijn en tijm.
- De erwten doppen en in een kommetje bewaren.
- De boontjes opkuisen, op lengte snijden en aan de kant zetten.
- De lente-ui opkuisen en bijsnijden
- Een deel van de lente-ui fijnsnijden om onder de puree te mengen.
- Het lams tijdig uit de frigo halen zodat het beter bakt en gaart, afkruiden met peper en zout.
- Bak het lams in boter met een klein beetje olijfolie langs beide kanten. Goed laten arroseren en kruiden.
- Het lams laten rusten in de oven op 35 graden en verder garen op 55 graden.
- De spinazie ontdoen van de nerf en fijnsnijden .
- De bieslook heel fijnsnijden en aan de kant zetten.
- De aardappelen pellen en fijnstampen. Vevolgens toevoegen van hoeveboter, kruiden met peper en zout en afwerken met de groene kruiden.
- De groenten garen volgens hardheid en blussen met een beetje kippenbouillon.
- Deze jus kunnen we daarna gebruiken om over het gerecht te wapperen.
- Alles op het bord dresseren en afwerken met erwtenkruid .

- En tot slot...genieten!