Wilde bospaddestoelen - gerookte paling - karnemelk/rucola - brioche brood
Wilde bospaddestoelen - gerookte paling - karnemelk/rucola - brioche brood
Benodigdheden voor 4 personen
- 250 gr bospaddestoelen
- 200 gr gerookte paling
- 4 schijven ciabatta brood
- 100 ml Karnemelk
- 500 ml neutrale olie
- 175 g rucola
- Verse boter
- 2 sjalotjes
- Verse kruiden naar keuze (kleine hoeveelheid enkel voor garnering)
- 1 bakje Parijse witte champignons
- Enkele takjes citroentijm
- Olijfolie
Bereidingswijze
- De bospaddestoelen opkuisen en sorteren
- De gerookte paling in porties snijden
- De overschotjes smelten in de pan en doorzeven
- Het bekomen vet gaan we gebruiken om de toast te bakken
- Het brioche brood in de gewenste vorm snijden en garen in het palingvet met boter en citroentijm
- Afdeppen op keukenrol
- 1 sjalotje fijnsnijden voor de bospaddestoelen en 1 sjalotje in ringetjes snijden voor de afwerking
- De Parijse witte fijnsnijden en rauw laten ter garnering
- De bospaddestoelen aanbakken in olijfolie en boter hierna kruiden met peper
- De fijngesneden sjalotten toevoegen en het geheel afkruiden met peper en zout
- De karnemelk mengen met de rucola, olie en eventueel afwerken met wat citroenzestes
- Het bordje mooi dresseren en genieten
Klik hier voor meer info