Voorgerecht

Zeeuwse platte oesters, Asian style

Zeeuwse platte oesters, Asian style

Keuze van de wijn: klik hier!

Davila, Spaanse witte wijn uit Galicië

Ingrediënten voor 4:


12 zeeuwse platte oesters 00000

1 bussel koriander

Sojasaus

Oestersaus

sesamolie

1 limoen

1 komkommer

20 g opgelegde gember

1 rood chillipepertje

1 bosuitje

2 rijpe avocado’s

1 limoen

Groene tabasco

Olijfolie

Bloemsuiker

Peper en zout

Bereiding:

 Aziatische  salsa: 

  • Schil de komkommer  snijd in de lengte doormidden en haal de pitjes eruit met behulp van een lepel. Snijd de komkommer en fijne blokjes.
  • Snijd het chilipepertje doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd het pepertje ook in zeer fijne blokjes
  • Snijd de koriander, het bosuitje en de opgelegde gember ook fijn.
  • Meng dit samen en doe hierbij de zeste en wat sap van de limoen bij.
  • Voeg tenslotte nog wat sojasaus en oestersaus toe en kruid af met wat vers gemalen peper

 Avocado salsa: 

  • Snijd de avocado’s in twee en verwijder de pit.
  • Haal de avocado’s nu leeg met behulp van een lepel.
  • Plet de avocado’s met een vork en doe hierbij wat olijfolie, zeste en sap van 1 limoen, kruid af met peper, zout, groene tabasco en een klein beetje olijfolie.

 Oesters: 

  • Open de oesters en snijd de sluitspier door zodat de oesters los zijn.
  • Doe wat van de Aziatische salsa en de avocado op de oester, werk af met wat druppeltjes sesamolie en wat blaadjes vers geplukte koriander