Justitie

17% bestuurders rijdt te snel bij controles in Beringen, Ham en Tessenderlo

De lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo heeft het voorbije weekend opnieuw gerichte snelheidscontroles gehouden. Bijna 17% van de gecontroleerde voertuigen reed te snel. Dat is 8% meer dan tijdens de nationale flitsmarathon op woensdag 6 oktober.

De controles vonden plaats op Koerselsesteenweg, de Hasseltsesteenweg, de Paalsesteenweg en de Heppensesteenweg in Beringen en in Ham en op de Sparrenweg in Tessenderlo. In totaal werden er 1.329 voertuigen gecontroleerd. 224 bestuurders (16,8%) reden té snel en zullen een boete ontvangen.

Tijdens bijkomende patrouilles werden ook nog vijf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Op de Kasteletsingel reed een voertuig méér dan 120 km/uur. De toegelaten snelheid bedraagt er 70 km/uur. Op de Lummenseweg reed een wagen tegen 110 km/uur waar 70 km/uur toegelaten is. Een andere bestuurders reed op de Paalsesteenweg 127 km/uur. De maximumsnelheid bedraagt er ook 70 km/uur. En op de Beverlosesteenweg reed een man 90 km/uur waar men maximum 50 km/uur mag rijden.

Er werden ook nog vier boetes uitgeschreven voor het gebruiken van de gsm achter het stuur, het niet voldoen aan de technische eisen van het voertuig, het niet gebruiken van de veiligheidsgordel en het niet volgen van de rijrichting.

Drugsdealer opgepakt in Tessenderlo

In Tessenderlo werd een voertuig gecontroleerd waarvan de bestuurder een gebruikershoeveelheid cocaïne bezat én zonder rijbewijs reed. Hij had de drugs net aangekocht bij een dealer in Tessenderlo. De politie ging over tot een huiszoeking bij de dealer, die uiteindelijk ook bekende drugs te verkopen. De wagen van de bestuurder werd getakeld.