Aantal nieuwe besmettingen stabiliseert, ziekenhuisopnames dalen wel

Aantal nieuwe besmettingen stabiliseert, ziekenhuisopnames dalen wel

Aantal nieuwe besmettingen stabiliseert, ziekenhuisopnames dalen wel

De voorbije 24 uur werden 108 nieuwe besmettingen gerapporteerd. "Het aantal nieuwe besmettingen lijkt gestabiliseerd te zijn. We zitten gemiddeld aan 120 nieuwe besmettingen per dag," vertelt viroloog Steven Van Gucht tijdens de laatste persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. Vanaf volgende week, communiceert Sciensano met persberichten.


Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalt verder. De voorbije 24 uur werden er 32 nieuwe patiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. "De trend blijft dalend, en neemt zelfs af met drie procent per dag," zegt Van Gucht. Op dit moment liggen er nog 89 coronapatiënten op Intensieve Zorgen, waarvan 46 patiënten beademd worden. Ook die trend blijft dalend en neemt af met zes procent per dag. De afgelopen 24 uur zijn er tien coronapatiënten overleden.


"We kunnen stellen dat de cijfers over het algemeen gunstig zijn, de meeste trends zijn dalend. Voor het eerst sinds half maart liggen er minder dan 500 patiënten in de ziekenhuizen en minder dan 100 mensen op de intensieve afdeling. Ook het aantal overlijdens neemt week per week af. We zien wel een stabilisatie in het aantal nieuwe besmettingen, maar dat is niet onverwacht: we testen meer, en hebben ook meer contacten en vrijheden. De versoepeling vertaalt zich voorlopig niet in een stijging in de ziekenhuiscijfers. We zijn dus niet verontrust. Maar we moeten wel voorzichtig blijven omspringen met onze nieuwe vrijheden," vertelt viroloog Steven Van Gucht.

Gerelateerd nieuws

  • Zomersolden starten volgende week met kortingen van 30 procent

    Zomersolden starten volgende week met kortingen van 30 procent

  • Waarschuwingsfase voor ozon- en hitteplan is geactiveerd

    Waarschuwingsfase voor ozon- en hitteplan is geactiveerd

  • Lidl lanceert hybride gehakt: rundvlees met plantaardige eiwitten

    Lidl lanceert hybride gehakt: rundvlees met plantaardige eiwitten

  • De Lijn rijdt vanaf nu ook met e-bussen van BYD

    De Lijn rijdt vanaf nu ook met e-bussen van BYD

  • 6 op 10 bouwbedrijven nemen extra maatregelen tegen de hitte

    6 op 10 bouwbedrijven nemen extra maatregelen tegen de hitte

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image