Mobiliteit en Verkeer

Dit weekend opnieuw omrijden aan Kempische brug in Hasselt

Dit weekend zal er opnieuw grote verkeershinder zijn aan het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg in Hasselt. Tijdens deze fase van de werken zal het asfalt op de binnenring vernieuwd worden. Enkel het verkeer komende vanaf de Kuringersteenweg zal dit weekend linksaf kunnen slaan richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding.

De werken starten opnieuw vrijdagavond en zullen tot maandagochtend duren. De aannemer voorziet komend weekend een nieuwe laag gewapend asfalt en markering aan de kant van de binnenring. Omdat de werfzone helemaal afgesloten zal zijn, moet het verkeer over minder en smallere rijstroken.

Dat heeft opnieuw gevolgen voor verschillende rijrichtingen. Er is slechts één linksaf beweging op het kruispunt mogelijk: komende van de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding via de Vildersstraat en de Elfde-Liniestraat. De boodschap blijft om de omgeving te vermijden en via de alternatieve routes naar en van Hasselt te rijden.