Justitie

Drie agenten van politie LaMa raken gewond tijdens wilde achtervolging

embed
door Margo Ombelets

Drie agenten van politiezone LaMa zijn gisterenavond gewond geraakt tijdens een wilde achtervolging. Een 27-jarige vrouw sloeg tijdens een controle in Nederland op de vlucht voor de politie. Ze reed aan hoge snelheid via Maastricht naar Lanaken, richting Maasmechelen. Bovendien inhaleerde ze een ballon lachgas terwijl ze reed. De politie kon de dame in Maasmechelen inrekenen. 

Rond kwart over elf ’s avonds negeerde de 27-jarige Nederlandse bestuurster het stopteken van de politie. Ze vluchtte weg voor een controle. Ze stak de grens over naar Lanaken en reed via Rekem richting Maasmechelen. De vrouw reed veel te snel, negeerde stoplichten, en inhaleerde tijdens het rijden een ballon met lachgas. 

Toen de Nederlanse via de Ontsluitingsweg de E314 in Nederland weer wilde oprijden, kwam ze tot stilstand toen ze tegen een lantaarnpaal botste. Een politievoertuig van de zone Lanaken-Maasmechelen kon niet tijdig stoppen, en knalde tegen het voertuig aan. Drie agenten raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. Ze zijn enkele dagen arbeidsongeschikt. Twee politievoertuigen raakten beschadigd tijdens de achtervolging. De dame werd aangehouden.