Nieuws

Laatste testdag in Lommel van zonnewagen Solar Team verloopt vlot: "We gaan voor goud"

embed
door Margo Ombelets

Het Belgische Solar Team heeft haar laatste testdag in België erop zitten. Het studententeam van de KU Leuven bereidt zich voor op een race voor zonnewagens in de Marokkaanse Sahara. De lat ligt hoog voor het Belgische team, want met hun vorige zonnewagen werden ze zowel Europees- als wereldkampioen. 

Op de testbanen van Ford in Lommel reed de zonnewagen van het Agoria Solar Team vandaag haar laatste kilometers op Belgische bodem. “We hebben vandaag onze laatste testdag afgewerkt op de testbanen van Ford in Lommel. Deze is vlot verlopen en we hebben dan ook alle vertrouwen in onze wagen voor de wedstrijd in Marokko,” zegt Frederik Vanmaele, strateeg van het Agoria Solar Team. Op de laatste testdag in België vonden er geen technische problemen plaats aan de zonnewagen, wat goede hoop geeft voor de wedstrijd in Marokko.

Van 25 tot 29 oktober neemt het Agoria Solar Team deel aan een wedstrijd voor zonnewagens op het Afrikaanse continent. Op vijf dagen tijd zullen studententeams van universiteiten van over de hele wereld een parcours van 2500 kilometer afleggen doorheen de Marokkaanse Sahara en langs de voet van het Atlasgebergte. En ook dit jaar gaat het team voor goud.