Zo stelt het handelsinformatiekantoor Graydon, dat samen met sectororganisatie Foodservice Alliance een studie uitvoerde. Volgens het onderzoek werd de markt van de horecazaken in de eerste jaarhelft 223 entiteiten kleiner. In dezelfde periode vorig jaar waren er nog bijna 600 horecazaken bijgekomen. Volgens Graydon is de invoering van de witte kassa "een van de belangrijke verklaringen" voor het hoge aantal stopzettingen. Daarnaast wijst het op een aantal maatschappelijke trends, zoals consumenten die maaltijden steeds vaker online bestellen. De witte kassa houdt ook opportuniteiten in, stellen de onderzoekers. "Horecaondernemers kunnen het invoeren van de witte kassa aangrijpen als een kans om hun zaakvoering helemaal op punt te zetten", klinkt het. Een week geleden stelde de federatie Horeca Vlaanderen al dat het aantal spontane stopzettingen fors is gestegen tegenover vorig jaar, "omwille van de invoering van de witte kassa".
Toevoegen aan startscherm
Deze website heeft een app. Voeg deze toe aan je startscherm om hem te installeren.
1) Druk op de deelknop
2) Druk op 'Zet op beginscherm'
Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.
Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .