Nieuws

Noëlla en August kregen vijf welpen, aangereden wolf nog in leven

embed
Tweemaal goed nieuws over de Limburgse wolvenroedel. Uit nieuwe camerabeelden van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en het Agentschap Natuur en Bos blijkt dat August en Noëlla vijf welpen in plaats van vier kregen. Ook is de wolf die op 2 december werd aangereden waarschijnlijk nog in leven. 


Op 23 juni werden de wolvenwelpen voor het eerst op beeld vastgelegd. Op de camerabeelden waren toen vier welpen te zien. Het INBO ging er dus al die tijd van uit dat de kroost van August en Noëlla vier welpen telde. Nu blijkt dat er op camerabeelden van 3 oktober maar liefst zeven wolven passeren: August en Noëlla met vijf welpen. Dat betekent dat er nog drie welpen in leven zijn, in plaats van twee. 

Ook over de wolf die op 2 december werd aangereden, lijkt er nu meer duidelijkheid te zijn. Op beelden van 7 december is een wolf te zien, die al hinkend voor de camera loopt. Of het effectief om de wolf uit Oudsbergen gaat, is nog niet zeker. In januari wordt een DNA-analyse uitgevoerd op de haren die verzameld werden op de auto die de wolf had aangereden.

Beelden: INBO/Natuur en Bos