Justitie

Politie CARMA houdt drie verdachten aan voor schietpartij Kolderbos

Op 19 en 20 december zijn drie verdachten aangehouden van de schietpartij in Genk op maandag 11 december, waarbij één persoon zwaargewond raakte. De drie jongemannen uit Genk en Diepenbeek kwamen zich zelf aangeven.

Op 11 december rond 16 uur werd de wijk Kolderbos opgeschrikt door een schietpartij. Ter hoogte van een bushalte op het kruispunt van de Priesterhaagstraat en de Nieuwstraat, werd een Volkswagen Golf klemgereden door een Chevrolet. Een inzittende van de Chevrolet stapte uit en vuurde van dichtbij enkele schoten af op een passagier in de Golf. Een 25-jarige man uit Genk liep enkele schotwonden in de arm op.

Politie CARMA en Parket Limburg startten een onderzoek om de verdachten op te sporen. Het onderzoek wees in de richting van drie jongemannen, maar de speurders konden hen ondanks meerdere huiszoekingen niet aantreffen. Op maandag 18 december kwam een 22-jarige Genkenaar zich samen met zijn advocaat spontaan aanmelden bij Politie CARMA in Genk. De man werd meteen gearresteerd en verhoord.

Op dinsdag 19 december kwamen ook de andere verdachten zich aangeven in Genk. Het gaat om twee 18-jarigen uit Genk en Diepenbeek. Ook zij werden gearresteerd en verhoord. De twintiger verscheen op 19 december voor de onderzoeksrechter en de 18-jarigen volgden op 20 december. Ze zijn alle drie aangehouden en overgebracht naar de gevangenis.