Justitie

Politie pakt twee verdachten van reeks diefstallen bij Natuurpunt op

door Margo Ombelets

Agenten van de politiezone kanton Borgloon hebben twee mannen uit Kortessem gearresteerd die verdacht worden van een reeks inbraken bij VZW Natuurpunt. De verdachten gingen driest te werk: ze gooiden een raam in om in te breken, en reden ook met een wagen door een poort om binnen te geraken.

In 2018 en 2019 werden verschillende inbraken gepleegd in een loods van de VZW natuurpunt te Borgloon. Tijdens deze feiten werden grote hoeveelheden brandstoffen en werkmaterialen gestolen. De daders gingen driest te werk, zo werden er tijdens één van deze feiten ramen ingegooid en werd met een voertuig van de VZW Natuurpunt dat daar geparkeerd stond door een poort gereden waarbij er naast het nadeel van de diefstal een enorme schade werd aangericht.

Na een uitgebreid onderzoek waarbij onder andere DNA-sporen werden geanalyseerd kon in november 2019 een eerste persoon uit Heers gearresteerd worden. Vandaag gingen speurders van de PZ Kanton Borgloon over tot twee bijkomende arrestaties. De twee verdachten uit Kortessem werden verhoord en bekenden de feiten.

Tijdens verschillende huiszoekingen werden nog enkele van de gestolen voorwerpen teruggevonden. De voorwerpen worden terug in het bezit gesteld van de VZW Natuurpunt. Het onderzoek wordt verdergezet.