Politiek

Stadsbestuur van Bilzen verlaagt afvalbelasting

embed
Het nieuwe stadsbestuur van Bilzen pakt uit met een vermindering van de afvalbelasting. Vanaf dit jaar zal de afvalfactuur van alle gezinnen uit Bilzen met 30 euro verminderd worden. Hiermee zet het huidige stadsbestuur de afbouw van de belastingen verder, die onder de vorige beleidsploeg van start ging. 


De volgende afvalfactuur die de Bilzenaren ontvangen, zal 30 euro goedkoper zijn. Hiermee maakt de nieuwe beleidsploeg werk van de verdere afbouw van de belastingen. Onder de vorige legislatuur werd reeds de basisdienstenbelasting gehalveerd en werd de personenbelasting van 8,3 naar 8,1 procent verlaagd. Met deze vermindering van de afvalbelasting hoopt het nieuwe stadsbestuur de Bilzenaren een stimulans te geven om te blijven sorteren en een steentje bij te dragen aan een beter milieu. 

Prijskaartje 

Om de afvalfactuur met 30 euro te kunnen verlagen, zal het stadsbestuur zelf op jaarbasis 400.000 euro moeten inbrengen. Limburg.net, dat instaat voor de ophaling van het afval, zal een vergoeding moeten krijgen voor hun lagere inkomsten. “Deze 400.000 euro zal de stad niet bij de burger halen”, zegt burgemeester Bruno Steegen. “Een efficiënter en meer spaarzaam beleid zal deze belastingverlaging moeten dragen.”