Syntra start met opleiding tot professioneel pizzabakker

Syntra start met opleiding tot professioneel pizzabakker

Syntra start met opleiding tot professioneel pizzabakker

Met de nieuwe, unieke opleiding tot professioneel pizzaiolo speelt SYNTRA Limburg in op het tekort aan geschoolde pizzabakkers binnen de horeca. Internationaal pizza-grootmeester Massimo Quondamatteo is hiervoor speciaal vanuit Italië overgevlogen naar Hasselt. Hij zal deze week elke dag zijn geheimen met de cursisten delen.


Samen met Aroldo Iacomelli, bekend van restaurant Il Destino, start Quondamatteo vandaag met het opleiden van pizzaiolo’s. Op een week tijd zullen zij koks, restauranthouders en traiteurs gidsen door de Italiaanse pizzakeuken met als einddoel de perfecte pizza. “Eigenlijk is pizzabakker een knelpuntberoep” vertelt Aroldo Iacomelli. Aroldo is zelf professioneel pizzabakker en heeft zijn eigen restaurant ‘Il Destino’ in Meeuwen. Als docent ‘Pizzaiolo’ wil hij de geheimen van een authentieke Italiaanse pizza overdragen aan andere koks. 


"Vakmanschap, ervaring en wetenschap"


Aroldo heeft jaren geleden zelf een pizzabakkersopleiding gekregen in Italië. Het bakken van pizza is vakmanschap gecombineerd met ervaring en wetenschap. “Eigenlijk is pizzabakker een knelpuntberoep. Ik heb in Italië ontdekt dat als je een consistente smaak wil, je zelfs met het weer rekening moet houden! Temperatuur en luchtvochtigheid hebben invloed op het rijsproces en de pizzasmaak.”


Grootmeester Quondamatteo


Massimo Quondamatteo heeft in Italië een eigen pizzaschool en reist ondertussen heel Europa af om de kunst van het pizzabakken te onderwijzen en eigenaars van pizzeria’s te assisteren bij het uitbouwen van hun zaak. 

Gerelateerd nieuws

  • Jo Brouns geeft gastcollege aan PXL-Green & Tech en ervaart zelfde fileproblemen als studenten

    Jo Brouns geeft gastcollege aan PXL-Green & Tech en ervaart zelfde fileproblemen als studenten

  • Radicalisme opgenomen in het scholenprotocol van politiezone LRH

    Radicalisme opgenomen in het scholenprotocol van politiezone LRH

  • Start academiejaar: verkeershinder valt mee

    Start academiejaar: verkeershinder valt mee

  • Start academiejaar: Average Rob inspireert eerstejaarsstudenten PXL Business

    Start academiejaar: Average Rob inspireert eerstejaarsstudenten PXL Business

  • Start academiejaar: opleiding verpleegkunde enorm populair bij UCLL

    Start academiejaar: opleiding verpleegkunde enorm populair bij UCLL

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image