Syntra start met opleiding tot professioneel pizzabakker

Syntra start met opleiding tot professioneel pizzabakker

Syntra start met opleiding tot professioneel pizzabakker

Met de nieuwe, unieke opleiding tot professioneel pizzaiolo speelt SYNTRA Limburg in op het tekort aan geschoolde pizzabakkers binnen de horeca. Internationaal pizza-grootmeester Massimo Quondamatteo is hiervoor speciaal vanuit Italië overgevlogen naar Hasselt. Hij zal deze week elke dag zijn geheimen met de cursisten delen.


Samen met Aroldo Iacomelli, bekend van restaurant Il Destino, start Quondamatteo vandaag met het opleiden van pizzaiolo’s. Op een week tijd zullen zij koks, restauranthouders en traiteurs gidsen door de Italiaanse pizzakeuken met als einddoel de perfecte pizza. “Eigenlijk is pizzabakker een knelpuntberoep” vertelt Aroldo Iacomelli. Aroldo is zelf professioneel pizzabakker en heeft zijn eigen restaurant ‘Il Destino’ in Meeuwen. Als docent ‘Pizzaiolo’ wil hij de geheimen van een authentieke Italiaanse pizza overdragen aan andere koks. 


"Vakmanschap, ervaring en wetenschap"


Aroldo heeft jaren geleden zelf een pizzabakkersopleiding gekregen in Italië. Het bakken van pizza is vakmanschap gecombineerd met ervaring en wetenschap. “Eigenlijk is pizzabakker een knelpuntberoep. Ik heb in Italië ontdekt dat als je een consistente smaak wil, je zelfs met het weer rekening moet houden! Temperatuur en luchtvochtigheid hebben invloed op het rijsproces en de pizzasmaak.”


Grootmeester Quondamatteo


Massimo Quondamatteo heeft in Italië een eigen pizzaschool en reist ondertussen heel Europa af om de kunst van het pizzabakken te onderwijzen en eigenaars van pizzeria’s te assisteren bij het uitbouwen van hun zaak. 

Gerelateerd nieuws

  • Zuhal Demir zwaait in Heusden-Zolder leerlingen uit op laatste schooldag

    Zuhal Demir zwaait in Heusden-Zolder leerlingen uit op laatste schooldag

  • Leesoffensief mist doel: kwetsbare leerlingen worden over het hoofd gezien

    Leesoffensief mist doel: kwetsbare leerlingen worden over het hoofd gezien

  • Graduaatsopleidingen in crisis: scholen vragen meer geld

    Graduaatsopleidingen in crisis: scholen vragen meer geld

  • Hogeschool UCLL bundelt Europese stages op online platform

    Hogeschool UCLL bundelt Europese stages op online platform

  • Taalrijk Kansrijk wil taalontwikkeling van kinderen stimuleren op school én thuis

    Taalrijk Kansrijk wil taalontwikkeling van kinderen stimuleren op school én thuis

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image